From The Purity of Lotus

Labradorfokker te Cuijk (Noord-Brabant)

From The Purity of Lotus

Foto’s ontwikkeling skelet pup

Hieronder wil ik u in een aantal foto’s duidelijk maken hoe belangrijk het is om het eerste levensjaar van een pup zeer voorzichtig te zijn qua beweging van een pup, omdat het skelet het eerste jaar niet volgroeid is en aangesloten.
Daarom adviseer ik ook om het eerste jaar niet te wilde spelletjes te doen en zeker niet op het strand met een pup te gaan lopen, na het eerste jaar heeft u daar uitgebreid de tijd voor en kunt u daar samen met uw pup van genieten!
U voorkomt hiermee HD en ED, de niet-erfelijke vorm bij uw pup.
De erfelijke vorm heb ik door middel van onderzoek reeds uitgesloten!

 

Hiernaast zie je het bekken met de wervelkolom en de heupgewrichten van een pup van 1 dag na de geboorte, nog maar weinig delen van het skelet zijn verkalkt. (lichte delen op de foto)

let op: De weke delen op de foto zijn grijs en het bot is wit!

Dezelfde pup op 8 weken, het heupgewricht begint herkenbaar te worden, met aanduidingen van dijbeenkoppen en heupkommen, alle groeischijven zijn nog open!

 
 

Nogmaals de pup met 20 weken, het gewricht heeft heel duidelijk de normale vorm gekregen, doch is nog niet geheel volgroeid, de heupkoppen liggen diep in de heupkommen!

Dit is een foto van een normale heup van een volwassen hond, fraaie vorm en evenwijdige belijning tussen kop en kom!

 

Groei van de ellebogen de eerste 12 maanden bij een pup, in de hoop dat men zich bij het zien van deze röntgenfoto’s realiseert, waarom je het eerste jaar zo voorzichtig moet zijn met je pup.

From the Purity of Lotus - groei ellebogen pups
Translate »