From The Purity of Lotus

Labradorfokker te Cuijk (Noord-Brabant)

From The Purity of Lotus

Voeding

De voeding van de hond is uiteraard erg belangrijk en hier ben ik dan ook heel erg lang naar aan het zoeken geweest, om de juiste voedingskeuze te bepalen. Het is namelijk erg belangrijk dat de calcium en fosfor beneden de 1 zit, dit om groeipijnen, te snelle groei etc. te voorkomen! Alle nakomelingen zijn tot op heden mooi geleidelijk opgegroeid zonder enkel probleem, van de 30 zijn er slechts 2 die overgestapt zijn op een ander merk en 1 die het beter doet op de vleesvoeding van BF Petfood. Ik heb gekozen voor een combinatie van brokken en vers voer van het merk BF Peffood. Hierdoor kan een pupkoper ook zelf bepalen of hij hierna alleen vers wilt voeren, een combinatie van vers en brok wilt voeren of uitsluitend brok wilt voeren. Ik heb zelf gekozen voor de krokante brok, aangezien deze beter is voor het gebit, maar je kan uiteraard zelf overstappen op de geperste brok, maar dan dien je eerst je hond 4-5 dagen uitsluitend vers voer te geven, daar de werking van een geperste brok heel anders is dan de krokante oftewel geëxtrudeerde brok.

logo-BF-Petfood

De samenstelling bevalt mij van deze brok nog het allerbeste en wat niet onbelangrijk is, de prijs/kwaliteit verhouding is ook zeer goed te noemen.
Verder verkoopt BF Petfood buiten geperste brokken, krokante brokken en vleesvoeding, ook nog diverse soorten schapenvet, zalmolie, knoflooktabletten, kluiven, snacks, trainingssnoepjes en diverse aanvullingen, zie ook hun website www.bfpedfood.nl, waar je ook alle ingrediënten kunt vinden van al hun voeding, supplementen etc.

BF Petfood Puppy Krokant 12,5 kg

BF PETFOOD PUPPY KROKANT 12.5 KG
IN NIEUW & RECYCLEBAAR JASJE

Nu met duurzame, unieke en exclusieve “No waste” verpakking* die 100% recyclebaar is.
Energierijke puppy voeding met een hoog percentage gedroogde dierlijke eiwitten (41%), een hoge energiewaarde (4200 kcal) en slechts 2 graansoorten die coeliakie glutenvrij zijn.

BF®Petfood Puppy. Nederlandse topkwaliteit. Hoogwaardige premium en natuurlijke grondstoffen. Volledige licht verteerbare geëxtrudeerde hondenvoeding voor puppy’s en jonge honden. 41% aan kip, rund en kalkoen. Eiwit/vet percentage van 32/18. Tarwe- en glutenvrij. Hoge acceptatie en verteerbaarheid. BF®Petfood puppy voeding heeft alles wat een jonge, opgroeiende hond van nature nodig heeft. Ondersteunt groei, ontwikkeling, huid en vacht, weerstand, gewrichten en gebit. Het lage calcium gehalte zorgt er voor dat de brok ook zeer geschikt is voor middel/grote rassen m.b.t. groeipijn en skeletondersteuning. Zonder chemische toevoegingen. Gezonde voeding die zorgt voor een optimale vertering, ontlasting en een goede conditie van uw hond.


Kenmerken:
Nederlandse topkwaliteit.
Hoogwaardige premium en natuurlijke grondstoffen.
41% gedroogde kip, rund en kalkoen.
Tarwe- en glutenvrij.
Hoge energiewaarde.
Gezond calciumgehalte i.v.m. groeipijn.
Hoge acceptatie en verteerbaarheid.
Ondersteund huid, vacht, mobiliteit en gewrichten.
Voor gezonde ontwikkeling van botten, gebit, spieren en vertering.
Voor jonge honden.

Voedingsadvies per dag:

Huidige gewicht Kg1,5-3 maanden4-5 maanden6-10 maanden
150 g → 60 g40 g30 g
3110 g → 140 g85 g70 g
4160 g → 210 g120 g100 g
8230 g → 290 g175 g140 g
10280 g → 350 g210 g170 g
15375 g → 470 g280 g225 g
20465 g → 580 g350 g280 g
25550 g → 690 g410 g330 g
30470 g380 g
35530 g425 g
40590 g470 g
45510 g
50555 g
60640 g

Bij middelgrote honden (zoals de labrador) kan men rond de 12 maanden van de puppy brokken
overstappen op normale adult brokken, zoals adult krokant en lam rijst. Voor een schema hoe je dit het beste kunt doen, lees dan verder onderaan deze pagina, daar staat het haarfijn uitgelegd 😉

Voer met uw ogen. De hoeveelheden van het voedingsadviesschema kunt u als richtlijn hanteren, afhankelijk van leeftijd, beweging, conditie en prestatie van uw hond. De genoemde hoeveelheden dienen per dag te worden gegeven.
.Een labrador heeft over het algemeen veel minder voer nodig (door de speciale vacht verliest een labrador geen energie om zichzelf warm te houden), dus deze hoeveelheden zijn voor een labrador vaak veel te hoog.
Als de pup bij je thuis komt (rond 8 weken) zit deze gemiddeld op 60-80 gram per maaltijd. Drie tot vier keer per dag is voldoende, laat 4-6 uur tussen de maaltijden zitten (Afhankelijk van de behoeft en activiteit van de pup). Verhoog dat met 5 gram per dag tot een maximum van 150 gram per keer. Ook mag je de brokjes weken in heet water (niet kokend) en een scheutje geitenmelk erover doen, dat vinden ze erg lekker 😉 Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater!!!

De groei van een pup is in twee fasen te verdelen. De eerste fase is die van snelle groei. Je pup heeft nu veel energie nodig. Als hij ongeveer half volgroeid is, begint de tweede fase. Dit is een fase van meer gematigde groei.
De energiebehoefte neemt dan geleidelijk af totdat je hond volwassen is en de energiebehoefte van een volwassen hond heeft. De duur van de twee fasen is verschillend per ras. Het is van belang om rustig uit te groeien in de tweede fase, zodat bot- en gewrichtsproblemen worden voorkomen.
Mocht(en) uw pup(s) diarreeproblemen hebben, vanwege zijn gevoelige maag/darm kanaal wat zich nog ontwikkelen moet, dan adviseren wij tijdelijk BF®Petfood Vleesvoeding of BF®Petfood 3in1 koekjes (bij) te voeren.

BF Petfood Vleesvoeding Kip-Lam

BF PETFOOD VLEESVOEDING COMPLETE VLEES MAALTIJD:

BF® Petfood premium en natuurlijke vleesvoeding is een complete en houdbare premium hondenvoeding op basis van vers lam, kip, orgaanvlees, rijst, schapenvet en natuurkruiden. Onze vlees maaltijden worden langzaam gestoomd met 100% verse en natuurlijke ingrediënten. Uitermate geschikt voor vleesdagen, als traktatie, voor onderweg, smaakmaker, bij omschakeling naar ander voer of voor honden die slecht reageren op brokken. Handige 800 g worst. Geschikt voor iedere hond, van pup tot senior.

Kenmerken:
Complete en houdbare natuurlijke premium hondenvoeding.
Onze vlees maaltijden worden langzaam gestoomd met 100% verse en natuurlijke ingrediënten. Op basis van vers vlees (kip en lam), orgaanvlees, rijst, natuurkruiden en vitaminen en mineralen. Voor vleesdagen, traktatie, onderweg, smaakmaker, omschakeling voer of voor honden die slecht reageren op droogvoeding.
Voor iedere hond, van pup tot senior.

TIP: U kunt de worst gerust in porties snijden en deze invriezen. Om te ontdooien raden we aan om de porties in de koelkast te zetten voor u het opdient.
Voor de nodige afwisseling zie overige vers vlees/vis maaltijd recepten.

Voedingsadvies per dag:

Gewicht hond maximaal kg
Porties per dag
71/4 (=200g)
181/2 (=400g)
313/4 (=600g)
451/1 (=800g)
601 1/4 (=1000g)
771 1/2 (=1200g)

De genoemde hoeveelheden dienen per dag te worden gegeven. De hoeveelheden van het voedingsadviesschema kunt u als richtlijn hanteren, afhankelijk van leeftijd, beweging, conditie en prestatie van uw hond.
Dragende en zogende honden geeft u twee keer de hoeveelheid voor volwassen honden.
Jonge honden vanaf 4 weken tot 5 maanden 2x keer de hoeveelheid voor volwassen honden en bij 5-10 maanden 1,5x de hoeveelheid. Serveren op kamertemperatuur. Koel en droog bewaren. Aangesneden porties afgesloten in de koelkast bewaren (beperkt houdbaar: ongeveer 2/3 dagen). Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater!!!

BF Petfood Rund vleesmenu

BIO RUND MENU
Compleet biologisch natvoer voor de hond. 100% vers biologisch rundvlees en geselecteerd biologisch orgaanvlees van rund met biologische wortelen, selderij, amarant en een biologisch vruchtenmengsel. Smaakvolle en gezonde complete
biologische vleesvoeding voor iedere hond, van puppy tot senior.

BIOFOOD® bio organic rund menu is complete biologische vleesvoeding voor de hond. Puur, (h)eerlijk en gezond, graanvrij, heeft een hoge acceptatie, is zeer goed verteerbaar, is hypoallergeen en ondersteunt huid, vacht en vertering. Met slechts één dierlijke eiwitbron, koud gevuld, gestoomd op een gecontroleerde lage temperatuur, vrij van toevoegingen zoals kunstmatige vitaminen, vulstoffen, bindmiddelen of diermeel en dierproeven.

BIO KALKOEN MENU
Compleet biologisch natvoer voor de hond.
100% vers biologisch kalkoenvlees en geselecteerd biologisch orgaanvlees van kalkoen met biologisch wortelgewas. venkel en teunisbloemolie. Smaakvolle en gezonde complete biologische vleesvoeding voor iedere hond, van puppy tot senior.

BIOFOOD® bio organic kalkoen menu – sensitive is complete biologische vleesvoeding voor de hond. Puur, (h)eerlijk en gezond, graanvrij, heeft een hoge acceptatie, is zeer goed verteerbaar, is hypoallergeen en ondersteunt huid, vacht en vertering.
Met slechts één dierlijke eiwitbron, koud gevuld, gestoomd op een gecontroleerde lage temperatuur, vrij van toevoegingen zoals kunstmatige vitaminen, vulstoffen,
bindmiddelen of diermeel en dierproeven.

BIO 100% RUND
Biologisch natvoer van 100% vers biologisch rundvlees en geselecteerd biologisch orgaanvlees van rund dat een smaakvolle en gezonde aanvullende voeding is.

Een aanvullend diervoeder, met slechts één dierlijke eiwitbron, koud gevuld, gestoomd op een gecontroleerde lage temperatuur, vrij van toevoegingen zoals kunstmatige vitaminen, vulstoffen, bindmiddelen of diermeel en dierproeven. Gebruik van gecertificeerd biologisch rundvlees en biologisch rund orgaanvlees. Puur, (h)eerlijk en gezond.
Dier- en milieuvriendelijk. Proefdiervrij. Hoge acceptatie en zeer goede verteerbaarheid.
GMO-vrij, CO2-neutraal geproduceerd, geen massa veeteelt en zonder toevoeging van zout, suiker of andere geur-, kleur- en smaakversterkers.
Let op: Het betreft hier aanvullend voer, heerlijk voor bij de brokken!

BIO 100% KIP
Biologisch natvoer van 100% verse biologisch kip.
Een smaakvolle en gezonde aanvullende voeding.

Een aanvullend diervoeder, met slechts één dierlijke eiwitbron, koud gevuld, gestoomd op een gecontroleerde lage temperatuur, vrij van toevoegingen zoals kunstmatige vitaminen, vulstoffen, bindmiddelen of diermeel en dierproeven.
Gebruik van gecertificeerd biologisch kippenvlees. Puur, (h)eerlijk en gezond.
Dier- en milieuvriendelijk. Proefdiervrij. Hoge acceptatie en zeer goede verteerbaarheid. GMO-vrij, CO2-neutraal geproduceerd, geen massa veeteelt en zonder toevoeging van zout, suiker of andere geur-, kleur- en smaakversterkers.
Let op! Het betreft hier aanvullend voer, heerlijk voor bij de brokken!

Hierna kan men ZELF bepalen of men dit voer wil blijven geven of dat men wil overstappen naar een ander merk.
Stap je over doe dit dan geleidelijk en neem hier een aantal weken de tijd voor. Meng dan eerst ¼ van het nieuwe merk erbij gedurende 1 week, daarna ½ nieuw merk en BF Petfood gedurende 1 week, daarna ¾ van het nieuwe merk en BF Petfood gedurende 1 week en daarna kan men volledig overstappen. Let hierbij wel op dat je NOOIT een krokante (geëxtrudeerde brok) met een geperste brok kunt mengen, omdat deze heel anders verteerd wordt en je hierdoor dus een maagtorsie (maagkanteling) kunt krijgen, waardoor de hond zeer ziek kan worden en zelfs dood kan gaan!
Wil je overstappen van krokant naar geperst, voer dan minimaal 4-5 dagen uitsluitend vers voer!

Voedingsadvies:

Hieronder een handig schema om de overstap geleidelijk te laten verlopen:

 PuppybrokTotaal nodig puppybrokAdultbrokTotaal nodig Adultbrok
Week 1120252030630
Week 2901890601260
Week 3601260901890
Week 4306301202520
Week 5  1503150
     
Totaal benodigd 6300 9450

Ik ga uit van 150 gram voer per keer en nog steeds 3 x per dag = 450 gram per dag.
Je kunt vanaf 1 jaar over gaan als je dat wilt naar 2 x per dag, maar geef nooit meer dan 200 gram per keer,
dat is slecht voor de maag. Kom je zo niet aan de hoeveelheid voer en merk je dat je hond het wel nodig hebt, geef dan nog 3 x per dag. Te grote maaltijden zijn niet goed voor een hond, grote eters worden gemaakt maar niet geboren!

BIOFOOD gebruikt 100% natuurlijke grondstoffen in haar smaakvolle en gezonde honden- en kattenvoeding van Nederlandse bodem en maakt daarbij gebruik van het GROEN-garantie label.
De kwaliteit en de natuurzuiverheid worden hierdoor gewaarborgd.

Het GROEN Garantie Label heeft de volgende specifieke kenmerken:

 • Nederlandse topkwaliteit*.
 • duurzame en natuurlijke producten met als grondslag ‘respect voor dier, mens en milieu’.
 • gebruik van hoogwaardige en natuurlijke grondstoffen en ingrediënten.
 • gebruik van fresh recipe scharrel kwaliteitsvlees (kip, rund, eend, wild zwijn en lam) en vis (zalm) en gezond orgaanvlees als lever, hart en pens.
 • gebruik van oliën en vetten van dierlijke afkomst, die geconserveerd zijn met natuurlijke tocoferolen.
 • gebruik van natuurlijke toevoegingen (vitamine E, rozemarijn extract, cranberry, rozenbottel).
 • geen kunstmatige toegevoegde geur-, kleur- en smaakstoffen.
 • geen bio-industrie.
 • geen genetisch gemodificeerde grondstoffen.
 • milieu- en diervriendelijk (dierproefvrij).
 • grondstoffen, producten en leveranciers worden doorlopend onaangekondigd gecontroleerd door Biofood Diervoeding BV en onafhankelijke controle instanties.
 • leveranciers en toeleveranciers Biofood Diervoeding BV zijn HACCP, ISO en BRC FOOD gecertificeerd en/of GMP gecodeerd.
 • leveranciers en toeleveranciers Biofood Diervoeding BV zijn VWA gecontroleerd.
 • leveranciers en toeleveranciers van Biofood Diervoeding BV worden gecontroleerd en gecertificeerd. Met ontvangt een GROEN-garantie certificaat mits men voldoet aan de alle eisen en hun grondstoffen voldoen aan de **vereiste specifieke kwaliteit normering.
 • gebruik van gerecycled verpakkingsmateriaal (duurzaam).
 • gebruik van duurzaam en verantwoord vervoer (LEAN and GREEN).

Groen Garantie staat voor een natuurlijk, gezond en schoon eindproduct.

Translate »