From The Purity of Lotus

Labradorfokker te Cuijk (Noord-Brabant)

From The Purity of Lotus

Karakter en verzorging

De labrador is intelligent, levendig en gehoorzaam en wil het de baas graag naar de zin maken,
heeft een vriendelijk karakter, is betrouwbaar en lief voor kinderen en is niet agressief.

Liefhebbers van labradors zijn enthousiast over de makkelijk te onderhouden vacht van de hond en zijn blijmoedige karakter. U hoeft slechts 1 keer per week de hond te borstelen. Te vaak borstelen is slecht voor de vacht!
Wassen met zeep is absoluut af te raden. U haalt de extra vetlaag weg, wat juist zo specifiek is voor de labrador!
Beter is het om uw labrador te laten zwemmen, want dat is het liefste wat ze doen!

Houd u van een schoon huis, dan moet u absoluut geen labrador nemen, want een modderbad,
zwemmen in een sloot of rivier slaat een labrador zelden over als deze de kans krijgt 😉
Ook door de velden en de bossen struinen doen ze super graag !

De labrador houdt van spelen en is altijd in voor wat u maar bedenkt. Heeft u zin in een lange wandeling of wilt u gaan zwemmen?  Uw labrador gaat graag met u mee! De labrador speelt graag met kinderen en vindt niets leuker dan achter balletjes aan rennen en frisbees te vangen. De drang om te apporteren zit in zijn natuur. Het is een echte gezinshond als  u thuiskomt, word u blij en kwispelend begroet, ook al bent u maar vijf minuten weggeweest.
Vrienden en kennissen die op bezoek komen, worden ook altijd uitgebreid welkom geheten!

De labrador is een zeer intelligente hond. Hij is toegewijd aan de eigenaar(s) en daarom uitermate geschikt om getraind te worden tot geleidehond, hulphond, speurhond, reddingshond en drugshond. De labrador komt het best tot zijn recht bij mensen die dingen met hem ondernemen. Als hij te lang alleen wordt gelaten, gaat hij zich vervelen en gaat hij zelf op zoek naar vermaak met alle gevolgen van dien. U moet er niet raar van opkijken als bij thuiskomst blijkt dat uw hond een gat in het gazon heeft gegraven of aan stoelpoten heeft geknaagd.

Misschien krijgt u wel klachten van uw buren over langdurig geblaf. U zult er dus voor moeten zorgen dat uw labrador genoeg beweging en aandacht krijgt. Vaak en lang alleen zijn is slecht voor het karakter van uw labrador.

Als u op zoek bent naar een goede waakhond, dan is een labrador geen goede keus.
Een labrador zal een paar keer blaffen als de deurbel gaat, maar dit ras is niet gefokt om mensen af te schrikken en zijn baas te beschermen. Door deze karaktertrek is de labrador juist een goede gezinshond. Als kinderen vriendjes of vriendinnetjes meenemen en daarmee gaan stoeien, zal een labrador toekijken of willen meespelen.
Een waakhond zal van streek raken, omdat stoeien een mogelijke aanval betekent.

Kortom een labrador is een geweldige hond, maar moet zeker goed opgevoed worden,
want ze kunnen ook erg ondeugend zijn 😉

Verder heb ik nog een interessant artikel over appelazijn, een natuurlijk middel wat u voor diverse problemen bij uw labrador kan gebruiken, ik heb het zelf nog niet nodig gehad, maar ken wel mensen die het voor een labrador of andere hond gebruiken. U kunt het in ieder geval even lezen, zodat u weet wat het doet.
Klik dan op de volgende link: https://nl.wikihow.com/Appelazijn-gebruiken-bij-honden

Translate »